Telepati, zihinler arasında gerçekleştirilen bir iletişim çeşididir. Hem iletişim yöntemi olması hem de bunun zihinler arasında gerçekleşmesi bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunları dikkatli bir şekilde incelemek ve mümkünse çözüm üretmek olası tehlike ve zararları azaltacaktır.
Telepati Tehlikeleri
Telepati yalnızca sözlü mesajların değil 5 duyu organı tarafından algılanan her türlü veriyi iletmeyi de kapsamaktadır. Doğal olarak bu aşağıdaki tehlikeleri doğurmaktadır:
Enerji tükenmesi ve yorgunluk: Telepati beyin gücü aracılığı ile gerçekleşen bir fenomen olduğu için zorlayıcı ve sık tekrarlanan çalışmalarla bütünleştiği takdirde enerjinin azalması ve hem bedensel hem de zihinsel yorgunluğa sebep olmaktadır.
Mahremiyet ihlali: Zihinler arasında gerçekleşen iletişim çoğunlukla habersiz bir şekilde yapıldığından dolayı kişisel alanın ihlali ile birlikte zihinsel mahremiyeti aşmayı da beraberinde getirmektedir.
Yanlış anlamalar ve paranoya: Telepatik mesajların anlamlı bir şekilde olmaması veya doğru bir şekilde iletilmemesi yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Telepatiye inanmayan kişiler ise bu durumun paranoyaya sebep olacağını dile getirmekteler.
Zihinsel karmaşa: Alıcı olan kişiler telepatik mesajların fazlalığı veya yoğunluğu karşısında zihinsel karmaşaya sürüklenecek belki de bu düşünceler içerisinde kaybolarak kendi düşüncelerine ulaşamayacaktır.
Psikolojik baskı ve stres: Telepati pratiği yapan kişiler etkili bir iletişim sağlayamaz ve özellikle bu durumda kendi üzerlerine fazla giderlerse psikolojik baskı hatta stres ile karşılaşabilirler.
Telepati Zararları
Telepati, tehlikelerin yanı sıra bazı zararlara da yol açabilmektedir. Bunlardan birkaçı:
Aşırı odaklanma ve takıntı: Odaklanma telepati başarı için önemli olsa da her şey gibi bu da zarar verici bir durumdur. Özellikle takıntı derecesine varan çok sık bir şekilde telepati çalışması yapmak da kişiye zarar verecektir.
Zihinsel sağlık sorunları: Aşırı derecede telepatik gönderim yapmak veya almak kişinin zihinsel sağlığını olumsuz yönde etkileyerek anksiyete ve depresyon riskini artırmaktadır.
Hayal kırıklığı: Telepati çalışması ile çok veya yanlış beklentilere sahip olan kişiler elde ettikleri sonucun gerçek beklentileriyle uyuşmaması halinde hayal kırıklığına uğrayabilirler.
Sosyal izolasyon: Eğer zihinsel iletişim sağlayabiliyorsak konuşmaya ne gerek var? İşte bu düşünce ve sürekli artan pratikler kişinin sosyal yaşamdan uzaklaşarak yalnızca içsel dünyaları ile baş başa kalmalarını sağlayarak sosyal izolasyona sebep olmaktadır.